Spring naar inhoud

Robotlassen door ALMI

Dankzij robotlastechniek zijn we in staat om uw producten op de meest efficiente wijze te leveren met een constante hoge kwaliteit. In onze machinefabriek maken we gebruik van maar liefst 3 verschillende lasrobotcellen, ieder met eigen mogelijkheden. 

  1. Lascel in carousel uitvoering. 8 laadstations. Bewerkingen van producten tot Europallet formaat. Uitgevoerd met nulpunt spansystemen van Schunk.
  2. Lascel in track uitvoering. 2 laadstations. Bewerkingen van producten tot 4 meter. Uitgevoerd met nulpunt spansystemen van Schunk.
  3. Lascel in gantry uitvoering. 2 laadstations. Bewerkingen van producten tot 12 meter. Uitgevoerd met nulpunt spansystemen van Schunk.

Robotlassen wordt vaak gezien als een oplossing voor producten van grote series. Toch is het bij ons ook mogelijk om kleine series te produceren dankzij het 0-puntsspansysteem en de RFID chips waar onze mallen gebruik van maken. Zo kunnen we snel wisselen tussen producten en weet de robot direct wat de lasopdracht is. Onze eigen engineers ontwikkelen de benodigde tooling voor deze lasrobots. Heeft u een product wat regelmatig terugkeert, maar in kleine hoeveelheden? Ook dan kunnen we met robotlassen dus de oplossing voor u bieden.