Spring naar inhoud

Disciplines

Bij Almi Machinefabriek kunt u terecht voor toeleveringsdiensten van metaalproducten. Onze kerndisciplines zijn engineering, buislaseren, hand- en robot lassen, verspaning en assemblage.

Maar wat houdt onze rol als ketenpartner dan in? “Dat betekent dat, door de combinatie van werkzaamheden (bijvoorbeeld lassen, verspanen en assembleren) die wij kunnen uitvoeren, logistieke bewegingen en organisatorische/planning problemen kunnen worden gereduceerd en de door de klant gevraagde levertijd nagekomen wordt".

Lees hieronder meer over onze diensten en projecten.

 

Engineering

Engineering en re-engineering staan vaak aan het begin van de samenwerking met u als opdrachtgever. Onze ervaren engineers denken graag met u mee over de maakbaarheid van werkstukken vanuit een productietechnisch, financieel en commercieel perspectief. We maken gebruik van softwarepakketten als SolidWorks en SolidCam. Bekijk onze voorgaande engineering projecten op de projecten pagina. Wilt u meer weten over engineering bij ALMI? Neem dan contact op of lees verder op de engineering pagina.

Lees meer

Buislaseren

ALMI is uw expert in buislaseren. We zetten deze techniek in voor het lasersnijden van ronde, vierkante, plat ovale en rechthoekige buizen, kokers en profielen. Dankzij jarenlange ervaring in buislaseren (sinds 2002) kunnen we u van dienst zijn met uiteenlopende wensen. 

Lees meer

Hand- en robotlassen

Ook voor hand- en robotlaswerk staan we voor u klaar. ALMI is een pionier in robotlassen. De basis zijn onze 3 gerobotiseerde lascellen, ook geschikt om kleine series te produceren. Een complete lascel omvat een handlingrobot met meerdere aflas robots in combinatie met manipulatoren. Op onze projecten pagina vindt u meer informatie over de lasprojecten die we al eerder uitvoerden. Voor meer informatie over hand- of robotlassen kijkt u op onze hand- en robotlaspagina.

Lees meer

Verspaning

Onze specialiteit ligt bij producten waar lasbewerkingen nodig zijn, en vervolgens verspaningstechnieken. We voeren verspaning uit met 4- en 5-assige bewerkingssystemen uitgerust met 0-punts spansysteem. Opspannen van de mallen vindt plaats buiten de machine. Hierdoor zijn de wisseltijden nihil. Zo kunnen we snel en efficiënt uw opdracht uitvoeren. 

Lees meer

Assemblage

ALMI beschikt over een assemblagelijn met zelf ontwikkelde KanBan-stellingen. Dankzij dit systeem kan ons team uw assemblagewerkzaamheden efficiënt uitvoeren. Bij onze assemblageafdeling worden producten die intern bewerkt zijn samengesteld. Indien de samengestelde producten nog een nabewerking nodig hebben verzorgen we de ketenregie en besteden dit uit bij gespecialiseerde partijen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nabehandeling door middel van spuiten, poedercoaten, verzinken of stralen.

Lees meer